Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Rouwregister burgervader Leopold Lippens

Leopold Lippens, de burgemeester van onze gemeente, is overleden. Graaf Lippens is 79 jaar oud geworden. Eind vorig jaar maakte hij bekend dat hij leukemie had. Kort voor de ernst van Corona werd ingezien hebben we hem nog mogen ontmoeten op het 100ste verjaardagsfeest van zijn goede vriend priester Jozeph Monballyu. Wellicht was dat de laatste keer dat hij zich onder veel mensen heeft begeven.

In november had het gemeentebestuur al laten weten dat burgemeester Lippens het kalmer aan zou doen wegens gezondheidsproblemen. Kort daarna werd duidelijk dat graaf Leopold Lippens bloedkanker had.

Eerste schepen Piet De Groote had al enige tijd de meeste taken van burgemeester Lippens overgenomen als waarnemend burgemeester, al zat Lippens de gemeenteraden en de schepencolleges – van thuis uit – nog steeds voor. Maandag liet de burgemeester aan schepen De Groote weten dat het snel bergaf ging met zijn gezondheid en dat hij àl zijn taken overdraagt. Vanmorgen, vrijdag 19 februari, was het eerste schepencollege waar Lippens niet meer aan deelnam en net tijdens dat college liep het nieuws binnen dat hij overleden was.

In 2019 is hij nog gevierd omwille van zijn 40 jarig burgemeesterschap. Om een grap zat de man nooit verlegen. Hij was van plan om te blijven als burgemeester tot 2045. Tegen dan zou hij 103 zijn en wel een opvolger gevonden hebben. Zijn opvolging zal inderdaad niet eenvoudig zijn.

Onze burgemeester was een man met charisma die altijd een goede ploeg rond zich heeft gevormd en ‘zijn bedrijf’, ‘onze gemeente’ gedegen leidde. Hij was burgemeester voor iedereen, voor ‘groot en klein’ en kon met iedereen omgaan, met de president, maar ook met de gewone man in de straat. Het was een man uit één stuk, royaal, een topman, flamboyant, mysterieus en soms ook controversieel. Hij was tegelijk elitair en populist, vastgoedmagnaat en natuurmens.

Met de woorden ‘Ik voel me tussen een excentriek, een rebel en een verantwoordelijke burgemeester’ omschreef hij zichzelf en zo werd hij ook gewaardeerd. We zullen hem missen als burgervader.

Onze dank voor alle inzet en deelneming aan familie, vrienden en collega’s.

Rouwregister
Het gemeentebestuur wil iedereen de mogelijkheid geven zijn of haar medeleven en steunbetuigingen neer te schrijven in een rouwregister. Dat gebeurt bij voorkeur online.
Indien gewenst kunnen burgers ook hun medeleven delen in fysieke rouwregisters in het stadhuis van Knokke (ingang zuidkant) op het Alfred Verweeplein, het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein, het Cultuurcentrum Scharpoord, in het infokantoor van de dienst Toerisme Knokke op het Lichttorenplein, in Sint-Niklaaskerk in Westkapelle en de Sint-Vincentiuskerk in Ramskapelle.

Scroll naar boven