Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Doopsel

Bij de doop geven de volwassenen aan dat zij hun geloof willen delen met hun kind. Door de doop treedt het kind toe tot de gemeenschap van Christenen en worden zijn of haar zonden weggewassen, waarmee het als het ware een nieuw leven begint.  De ouders beloven hun kind gelovig op te voeden en het te beschermen. Zij kiezen een peter en een meter die eveneens dezelfde doopbelofte uitspreken. Aansluitend op de doopbelofte vindt het doopsel plaats.

Door het doopsel wordt de gedoopte officieel opgenomen in de katholieke kerk. Zijn of haar naam wordt in het doopregister ingeschreven. 

Je denkt eraan je kind te laten dopen, maar hebt nog veel vragen?   Op de website van gezinspastoraal vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over het doopsel.

Marialichtmis: een terugkom moment

Met Maria Lichtmis worden alle gezinnen die in het voorbije jaar een doopfeest hadden, uitgenodigd met hun kindje op de zondagsviering voor het ontvangen van de kinderzegen (zondag rond 2 februari). Ook andere gezinnen zijn welkom met hun kinderen voor de kinderzegen.

Doopaanvraag

Raadpleeg eerst onze gemeenschappelijke Tiberias kalenderMet onderstaande knop open je een formulier waarmee je een doopviering kan aanvragen en alle gegevens doorgeven die we nodig hebben. Ook een parochie heeft zijn noodzakelijke administratie. Deze gegevens blijven strikt vertrouwelijk en worden gebruikt

  • om het doopregister in te vullen
  • om de ouders uit te nodigen tot de Lichtmisviering

Let wel, dopen kunnen enkel doorgaan tussen 13.00 uur en 15.30 uur

Scroll naar boven