Tiberias

Eerste communie

Bij het Laatste Avondmaal brak Jezus het brood en deelde de beker met zijn leerlingen en zei : doe dit tot mijn gedachtenis’. Telkens als wij Eucharistie vieren, doen we dit, en telkens als we de communie ontvangen, geven we aan dat we deel nemen aan de gemeeschap van Jezus’ kerk. De Heilige Eucharistie is het tweede sacrament, en is naast het doopsel het belangrijkste sacrament binnen de katholieke kerk.

Bij de eerste communie wordt feestelijk gevierd, dat een persoon voor het eerst echt deelneemt aan de Eucharistie en mogen zevenjarigen voor het eerst de hostie ontvangen. De eerste communie is dus een belangrijk momenten in het leven van onze kinderen binnen onze katholieke geloofsgemeenschap.

Jij als ouder bent volledig vrij om je kind(eren) te laten deelnemen aan deze gebeurtenis en misschien heb je er ook al met hen over gesproken.

Je moet gedoopt zijn om je Eerste Communie te mogen doen.

Op de leeftijd van zeven jaar nemen de kinderen voor het eerst volledig deel aan de eucharistie. Zij worden daar goed op voorbereid door de Juf in de klas. Ook het gezin en de parochie dragen hun steentje bij. De ouders richten een aanvraag naar de parochie namens hun kind. Hiervoor kunnen ze ons communieformulieren gebruiken met de knoppen verder op deze pagina.

Data Eerste communie 2024

 

Sint-Niklaas Westkapelle op zaterdag 19 mei om 10 uur
H. Hart Knokke op zondag 5 mei om 10.00 uur
Heilige Familie Duinbergen 5 mei om 10 uur

Sint-Margareta Knokke zaterdag 1 juni om 9 uur (Sint Margareta, Minimakz en De Pluim)
Sint-Margareta Knokke zaterdag 1 juni om 11 uur (Sint Jan)
Sint-Antonius Abt Heist zaterdag 18 mei om 10 uur
Sint-Vincentius Ramskapelle donderdag 9 mei om 9.45 uur
 

Inschrijving Eerste communie 2024

Onderstaande knoppen worden geactiveerd in het najaar van 2023.
Dan kan u indien u dit wenst uw kind via deze knoppen inschrijven voor de eerste communies van mei en juni 2024.

Scroll naar boven