Tiberias

PE_tiberias_liggend_KH_ZonderAchtergrond
Ik zal vissers van mensen van jullie maken

PASTOOR PHILIPPE VAN DEN DRIESSCHE
0477 87 03 24
philippe.vdd@skynet.be

SECRETARIAAT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

Diaconie

Als gelovige gemeenschap komen we samen om te vieren en te bidden. We geven daarnaast ook aandacht aan diaconie, of dienstbaarheid tegenover onze medemens en aan het verkondigen van ons geloof. Dit doen we op velerlei manieren, op verschillende plaatsen en verschillende momenten, alleen of samen. Iedereen is van harte welkom op onze gezamenlijke of lokale momenten. Onze agenda’s vind je terug via de startpagina

 

voetwassing

Eigen acties

Partners waar we mee samenwerken

Wezijnsschakels

Elke mens verdient respect en heeft basisrechten in onze samenleving. Dat is de visie van de vrijwilligers van Welzijnsschakels. Daarom bieden ze kansen aan mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst.  Dit gebeurt terwijl we elkaar ontmoeten in de eigen buurt…

Mama’s voor Kinderen is een Welzijnsschakel in Knokke-Heist (M. Lippensplein) waarbij mama’s die het beter hebben andere mama’s helpen die het minder goed hebben. Voor meer info neem contact met 0494 76 12 23.

Betlehem: Sociale Huisvestiging

Het Betlehem Project heeft als doel een deel van de private huurwoningmarkt toegankelijk te maken voor mensen met een laag of gemiddeld inkomen.

Samen met het Bisdom Brugge vangt de pastorale eenheid een gezin met vluchtelingen op binnen het Bethlehem project. We proberen hen een nieuwe thuis te geven. Bedoeling is dat het gezin na enige tijd op eigen benen kan staat en we een nieuw gezin kunnen opvangen. Een tweede gezin (vader, moeder en zes kinderen) wordt nu opgevangen.

Poverello

Poverello is een VZW die zich inzet voor de armen.

Tijdens de aanloop naar Kerstmis zamelen we op verschillende plaatsen pakjes in voor Poverello. Onbederfbare voedingsmiddelen, of andere nuttige zaken worden door de vormelingen van Duinbergen, Westkapelle en H. Hart Knokke in de loop van de maand januari bij hun bezoek aan Poverello in Brugge overhandigd.

Broederlijk Delen

In Vlaanderen is Broederlijk Delen een beweging met 63 beroepskrachten en vele duizenden vrijwilligers, deelnemers aan evenementen en schenkers. Zij timmeren het hele jaar door met hart en ziel aan een duurzame wereld zonder ongelijkheid.

Met de PE Tiberias en al haar gemeenschappen organiseren we tijdens de Veertigdagentijd meerdere acties ten voordele van campagnes van Broederlijk Delen.

Welzijnszorg

VZW Welzijnszorg beoogt een samenleving zonder armoede en uitsluiting.

Met de PE Tiberias ondersteunen we in de Advend de acties van Welzijnszorg

Scroll naar boven