Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Tweede priester van ons heengegaan in enkele dagen tijd

Priester, deken Robert De Lentacker is overleden

Zondagavond net voor het ter perse gaan van Kerk & Leven kwam een melding binnen uit het woon- en zorgcentrum Onze Lieve Vrouw Onbevlekt van een tweede overlijdensbericht. In enkele dagen tijd zijn ze daar twee priesters verloren. Naast het verlies van priester Jan is nu ook priester Robert De Lentacker van ons heen gegaan. Priester Robert hoopte ondanks zijn terminale ziekte en de bijhorende ongemakken nog zijn negentigste verjaardag te kunnen vieren op 25 november eerstkomende, maar dit is niet mogen zijn. In 1928 is hij geboren en op 24 april 1960 is Robert gewijd als priester in het bisdom Gent, waar hij achter een volgens volgende diensten uitmaakte:

  • leraar en adjunct directeur van de Vrije Vakschool te Lokeren ( 12 mei 1960) en algemeen directeur van de Zusters Heilige Engelen te Lokeren ( 19 augustus 1966),
  • onderpastoor te Ledeberg (28 februari 1970), pastoor te Steendorp ( 1 augustus 1977), pastoor-deken van Kruishoutem ( (3 juli 1979) en tevens pastoor te Elsegem ( 3 augustus 1992).
  • Hij bekwam eervol ontslag en pensioen op 1 november 1999.
  • Hulppriester in de Sint-Antonius kerk te Heist aan zee

Priester Robert nam af en toe vakantie in Heist en toen hij op rust ging kwam hij definitief wonen in onze badplaats, waar hij in de Sint-Antonius Abt kerk als hulppriester mee de mis las en de blijde boodschap verkondigde. Zijn ziekte weerhield hem hier echter van en hij trok zich noodgedwongen terug en verhuisde nog maar onlangs naar het woon-en zorgcentrum OLVO, waar hij op zondagavond 24 juni overleden is.

De uitvaartliturgie gaat door op zaterdag 30 juni om 10.00 uur te Knokke-Heist, Sint-Antonius Abt te Heist in de Sint-Jozefstraat.

Dank om uw gebed en meeleven met de familie van priester Robert alsook met ieder die met priester Robert van dichtbij verbonden leefde. 

Uitvaartliturgie

De uitvaartliturgie gaat door op zaterdag 30 juni om 10.00 uur te Knokke-Heist, Sint-Antonius Abt te Heist in de Sint-Jozefstraat.

Scroll naar boven