Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Kunstwerken voor misionarissen

Kunstwerken voor missionarisen

Missiekring-logo
Logo naar ontwerp van

Het werkjaar 2017-2018 is voor de immer actieve Missiekring Knokke-Heist nog steeds volop bezig. Het enthousiasme houdt niet op en op zaterdag 23 juni 2018 organiseert het team voor de eerste maal een kunstveiling om 14 uur in het Margaretacentrum aan het Maurice Lippensplein. In de voormiddag is er tussen 10 en 12 uur een kijkmoment. Belangrijk is dat deze veiling plaatsvindt zonder veilingkosten of taksen.

De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar de Knokke-Heistse missionarissen Johan Allary, Johan Leuridan en Bernard Van Quathem. Deze bruggenbouwers van vrede, onderwijs en mensenrechten worden in Knokke-Heist niet vergeten.

Concreet bestaat de veiling uit unieke geschonken kunstvoorwerpen, verzamelobjecten en ook schilderijen. Coördinator van deze veiling is Johan Peeters (Johan.peeters7@telenet.be) die op eenvoudige aanvraag een digitale link via WeTransfer kan sturen met een fotoreeks met daarop alle of een groot aantal voorwerpen. Met de nieuwe Pastorale Eenheid Tiberias in Knokke-Heist is het de bedoeling dat de Missiekring Knokke-Heist elk jaar – naast het traditionele 66e Missiefeest in De Branding op 6 en 7 oktober – elk jaar een extra activiteit ten voordele van de missionarissen organiseert in telkens een andere parochie. Dit wordt nog verder uitgewerkt.

Enkele gegevens over de veiling. De werkgroep heeft al enkele authentieke en prachtige stukken uit Corsica, Portugal, Brazilië, Japan, Australië, Rusland. Enkele bijzondere Afrikaanse beelden in ebbenhout, een bronzen okapi van een Congolese kunstenaar sieren de collectie en mogelijks – indien het authenticiteitsattest kan verkregen worden – een gesculpteerde olifantentand. De werkgroep aanvaardt nog graag enkele extra schenkingen. Neem gerust contact op met Johan Peeters op 0486 165682. Geef je kunstwerk, waarvan je afstand wil doen, een nieuwe, zinvolle toekomst voor de Knokke-Heistste missionarissen. Kleinere niet verkochte voorwerpen kunnen via de jaarlijkse missietombola in oktober gewonnen worden.

De werkgroep dankt iedereen bij voorbaat voor de steun! (D.S.)

De werkgroep met enkele verzamelde stukken
Scroll naar boven