Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Corona-update 22 januari 2021

Voorlopig geen wijzigingen

Samen in de strijd tegen het virus

Het Overlegcomité kwam op vrijdag 22 januari bijeen en heeft beslist dat voorlopig de huidige maatregelen blijven gelden tot 1 maart. Het volgend Overlegcomité is op 5 februari.

In het ministerieel besluit van 29 november werd bepaald dat er tot en met 15 januari geen dopen, huwelijken en weekendvieringen in onze zes kerken zijn. Enkel uitvaarten kunnen in heel beperkte kring (maximum 15 personen – kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld evenmin de voorganger, de organist en het uitvaartpersoneel).

Naar aanleiding van het vonnis van de Raad van State (dinsdag 8 december), werd er een lichte aanpassing toegestaan: max. 15 personen per viering. In principe kunnen dus vieringen met max. 15 personen. Alle parochies en pastorale eenheden in onze streken hebben echter besloten dat dit aantal te beperkt is om de vieringen te laten plaats vinden.

De situatie blijft dan ook behouden: er zijn geen vieringen met uitzondering van uitvaarten en huwelijksvieringen kunnen in heel beperkte kring (max. 15 personen).

Zolang er geen weekendvieringen zijn, nemen we elke week een boodschap op met de priesters en sturen we deze opname, samen met de lezingen van het komende weekend, door naar alle abonnees op onze nieuwsbrief. Ook bieden we je de kans om zelf een woord (een gebed, een zorg, een gedicht, een bemoediging, een troost, een grapje,…) als lichtpunt te delen met elkaar.  Zo blijven we met elkaar verbonden. 

Stuur uw woorden naar communicatie@tiberias.be t.a.v. Ann Staelens en deponeer ze in de grijze dozen in een van onze kerken. Wij zorgen voor de verspreiding.

Scroll naar boven