Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Vormelingen Ramskapelle

Gijs Gheldof, Willem Borremans, Luna Vantorre en Klaas de Temmerman, zijn vier jonge enthousiaste twaalfjarigen, die zaterdag het sacrament van het vormsel ontvingen

Met een even enthousiast en betrokken gezin zijn we hier in Ramskapelle begin november op weg gegaan naar deze mooie dag toe.

In een aantal samenkomsten hebben we gezocht hoe ze als jonge christenen hun geloof  kunnen uitdragen. Niet in grote daden, maar door hun manier van leven, leven vanuit de Geest van God.

Je ziet niets aan hen, ze zijn niet speciaal of ze lopen niet op hun tenen, maar sla ze eens gade, dan zie je hoe ze met hun vrienden omgaan : tof. Dan zie je hoe ze met geld omgaan : eerlijk. Dan zie je hoe ze met armen en vreemdelingen omgaan : solidair.

Dan zie je hoe ze met hun schooltijd omgaan : ernstig.

Het effect van de Geest is enorm en het resultaat is cool : stevige gasten die met Christus als norm beetje bij beetje hun leven bouwen op basis van de waarden van het evangelie. We hebben ontdekt dat, als we samenwerken, we heel veel tot stand kunnen brengen. Op onze actiedag op 12 mei, zijn we samen naar Brugge getrokken en hebben we eerst de Magdalenakerk bezocht met een, op maat van de kinderen geschreven, rondleiding en een bezinning. De zon lachte ons toe toen we de kerk verlieten en klaar stonden voor een vertrouwen- en samenwerkingsspel om en rond het Astridpark. Het was een ware belevenis. Na het verdiende aperitiefje met Oxfam-producten, nog even ‘chillen’ op één van de creaties van de Triënnale Brugge 2018 en een lekkere maaltijd, maakten we ons klaar om onze heuse ‘Fancy fair’ te starten op het pleintje achter de kerk.

Een workshop en tochtjes met mini-paardjes, een visput, volksspelen, schminken, verkoop van hotdogs en natuurlijk een drankje erbij brachten 525 euro op die ze schonken aan het centrum voor bijzondere jeugdzorg ‘De Kantel’.

De vormselwake op 22 mei was een mooi afsluitend moment waar die vier super-gasten allen omringd door hun ouders, broers en zussen, meters en peters de laatste stap gezet hebben naar hun vormsel, biddend tot de Geest rond het vuur. Het ga jullie bijzonder goed!! Dikke proficiat!

De wind waait waarheen hij wil :

Je hoort zijn geluid,

maar je weet niet waar hij vandaan komt

en waar hij heen gaat…

(Johannes 3:8)

Scroll naar boven