Tiberias

Viering 65 jaar missiekring Knokke-Heist

(c) Dirk Meulders

Academische zitting

Missie kring Knokke-Heist bestaat 65 jaar en dat werd gevierd op 14 en 15 oktober met een academische zitting en viering. Om 14 uur werden we onthaald door Dominiek Segaert die het programma vlot aan elkaar wist te praten en de sprekers voorstelde aan het publiek. Priester Jan Vanwassenhoven, proost van de missie kring Knokke-Heist sprak een bezinnend woordje, waarna Johan Peeters als voorzitter van de missie kring het woord mocht nemen en vele mensen wist te danken die op velerlei manieren onze missie kring  Knokke-Heist steunen. Een tweede dank woordje kwam er van Annie Vandenbussche, nieuwe Schepen van Cultuur en vrijwilligers werking, die de vereniging een hart onder de riem stak in haar toespraak. Marleen Palfliet, Diocesane medewerker Missie pastoraal bisdom Brugge, sprak op haar beurt een kort woordje van dank uit en bracht die dank in de praktijk door een uitreiking van attenties ter gelegenheid van het 65 jaar bestaan van onze plaatselijke missie werking. Elly Mattheus van Missio Vlaanderen stelde het werk en het jaarthema van Missio voor aan de hand van een PowerPoint. Zij had voor de 6 parochies van Knokke-Heist een label mee van missionaire parochie gemeenschap. Deze labels mogen nu in alle gemeenschappen uitgehangen worden.

Nieuw logo

Daarna viel het doek van het nieuwe logo van Missie kring Knokke-Heist naar een idee van Joris Blomme. Proficiat aan deze creatieve jongeling. Met de open cirkel wil het logo aantonen dat de cirkel nog niet rond is en dat missie nog altijd nodig blijft. In de M zijn twee mannetjes verwerkt die elkaar de hand reiken en dat blijft ook onze opdracht met de Missie kring.

 

 

Ontmoetingen

Het officiële gedeelte van de viering werd afgesloten met een receptie en verder op het programma van dit missiefeest stond ook een hobbybeurs, een poster- en wenskaartenbeurs, bar, koude schotel, ijs en gebak én vooral kansen tot veel ontmoetingen.

Vieringen in de kerken

Marleen Palfliet, Diocesane medewerker Missie pastoraal bisdom Brugge ging dit weekend langs bij alle vieringen in Knokke-Heist waar ze de homilie hield over het werk van de Missie kring en Missio waarbij ze een warme oproep deed aan de parochianen om het missiewerk te blijven steunen. De omhaling was dit weekend dan ook in alle kerken ten voordele van de missie werking.

Op de foto bovenaan dit artikel herken je volgende mensen:

1ste rij: Nyke Derde, Christine Heyse, Delphine Claeys, Céline Vanschoonbeek, Hedwige (Wies) Lietaer, Hilde Casert, Viviane Lami2de rij: Kathleen Van Speybroeck, Christine De Meulder, Maria (Miet) De Bleecker, Sabina Bruggeman, Lucrèce De Clerck, Lucien Dejaeger, Anne-Mie Kerckhof, Monique Devreese3de rij: Walter Beirens, Esther Rosseel, Jozef Stubbe, Philippe Van Horebeke, E.H. Jan Van Wassenhoven, Johan Peeters, Maria Brouckaert en Anne-Marie De CosterVerontschuldigd: Agnes Cools, Liesbeth Hoste, Nicole De Bodt, Hilda De Loddere, Anne-Marie Despiegelaere, Rita D’Hoore, Anne-Mie Kindts, Jeanne Pringels, Ilse Van Mierlo, Lutgard Van Mierlo, Rita Van Neygen en Marie-Paule Verbaert

Scroll naar boven