Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Uitgestelde vormsel- en eerste communievieringen

Een terugblik

Het vormsel van in het voorjaar werd verplaatst naar september en werd toegediend met heel strenge maatregelen. De meeste jongeren en hun gezinnen waren ondanks de maatregelen heel tevreden dat het vormsel toch nog kon plaatsvinden ondanks de pandemie. De door de omstandigheden sobere, maar mooie vieringen werden heel intens beleefd als een sterk moment. De eerste communies zijn bijna allemaal uitgesteld naar volgend voorjaar. Enkel in de Margaretakerk konden de kinderen dit jaar hun eerste communie doen. Ook dit verliep anders dan anders, maar werd evenzeer gesmaakt door de kinderen en hun gezinnen. Met dank aan de leerkrachten van het eerste leerjaar en alle catechisten voor de vormelingen.

Blozende rijpe appels

 

EEN MERKWAARDIGE EERSTE COMMUNIEVIERING

Ik zag deze week een unieke foto van een eerste communiecantje: gezeten in een appelboom, met blozende rijpe appels, onder de boom een mooi herfsttapijt van bladeren! Prachtig…maar er klopte iets niet.
Een eerste communie op zaterdag 26 september, dat is ongewoon! Inderdaad, een groepje van zes- en zevenjarigen hadden een uitgestelde viering door Corona. Overal in de pastorale eenheden zijn vormsels en eerste communies pas kunnen doorgaan in dit najaar, met de nodige maatregelen of ze worden opgeschoven naar volgend jaar. Ik mocht getuige zijn van zo’ n viering en ik
weet:’ God zag dat het goed was!’ -De opstelling in de kerk was ge-
zinsvriendelijk, het gezin met vader, moeder, broers en zusjes, zat
als het ware in een bubbel…maar alle bubbels samen hadden eenzelfde band met elkaar. Ze waren de getuigen van een sereen, eenvoudig en aangepast feest. Proficiat aan alle mensen die dit tóch mogelijk maakten, in het bijzonder de de juffen en meester die zich hebben ingezet voor hun leerlingen van vorig jaar. De kerk was feestelijk versierd met bloemen en bootjes; want de kinderen mochten nu echt op de boot springen bij hun grote vriend Jezus! Terwijl buiten de weergoden, regen en storm, een enorm groot applaus gaven, deden de kinderen eindelijk hun eerste communie… – ze hadden er lang genoeg op gewacht! Hun kleedjes, hier en daar wat kort, waren eindelijk uit de kast gehaald en ook de gelukkige ouders waren op hun mooist en zichtbaar trots op hun kind.‘ Laat de kinderen tot mij komen’ die mooie bijbelwoorden werden waarheid in de Margaretakerk!

Een ingestuurd commentaar

Scroll naar boven