Tiberias

Kruiswegbezinning Duinbergen

Het weer zat ons niet mee voor de tweede kruiswegbezinning. Ijzel op de baan en daarbovenop nog sneeuw zorgde ervoor dat de wegen er gevaarlijk glad bij lagen. Buiten enkele teamleden, de pastoors en pastoor emeritus was er slechts één iemand die dit weer trotseerde. Pastoor Willy die de bezinning voor ging nam de afwezigen mee in het gebed. We stonden stil bij drie kruiswegstaties: woordeloos, eensgezind en ware afbeelding.
Woordeloos bleef Maria, haar zoon Jezus nabij tot op het laatste moment. Zij bewaarde alles in haar hart. Eensgezind hielp Simon van Cyrene het kruis van Jezus dragen en ware afbeelding, met zachte hand is Veronica Jezus nabij in gebaren van troost.

Laat ons waar het kan de liefde van Maria, Simon van Cyrene en Veronica doorgeven an elkaar en laat ons in moeilijke momenten ook mensen ontmoeten die ons bemoedigend, eensgezind en troostend nabij willen zijn.

De volgende kruiswegbezinning gaat door op vrijdag 9 maart om 18.30 uur in de Sint-Vincentiuskerk te Ramskapelle. Spreek de plaatselijke verantwoordelijken aan om af te spreken voor vervoer.

Scroll naar boven