Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Kijk eens door een andere bril

Blikopener

Meester Zietal zit in zijn labo te werken. Hij gebruikt voortdurend de uitdrukking ‘Aha, ik zie het al!’ (maar eigenlijk ziet hij de oplossing niet). Ook meester Briljant zit in zijn labo. Hij is een rustiger type.

Meester Zietal maakt zich zorgen over de mensen. Hij heeft opgemerkt dat de mensen vaak met oogkleppen lopen en niet echt zien wat er aan de hand is. Hij wil een speciale bril ontwerpen om mensen beter en anders naar zichzelf, de wereld en anderen te leren kijken. 

Meester Zietal probeert, maar hij vindt de oplossing niet. Daarom gaat hij raad vragen aan zijn vriend meester Briljant. Meester Briljant is gespecialiseerd in alles. Meester Zietal legt zijn probleem uit en toont verschillende brillen aan meester Briljant. Meester Briljant denkt na. Opeens gaat er bij hem een licht op.

Hij gaat naarstig aan ’t werk en ontwerpt een bril met twee hartjes. Als mensen vaker met hun hart zouden kijken, wordt de wereld mooier. Meester Zietal zegt dat hij meteen een team van flinke medewerkers aan de slag zal zetten om brillen te maken.

(Thomaswebsite)

Scroll naar boven