Tiberias

Christelijke meditatie

Mediteren is een levenskunst. Ook al beginnen mensen eraan om zich te leren ontspannen, te concentreren of stress te reduceren, gaandeweg ontdekken ze dat mediteren veel meer is. Het is eenvoudig worden, met aandacht leven, je mantra zeggen en niets verwachten, in het nu-moment zijn. Christelijke meditatie is meditatie vanuit de christelijke traditie, die wordt beoefend in alle eenvoud en stilte. Het is de eigentijdse spirituele voeding die je dicht bij je eigen Bron brengt, bij de medemens en bij God.

Iedere 2de en 4de woensdag van de maand komen we om 19 uur samen in de kapel Christus Koning, Duinendreef 29 in Duinbergen.

Tips van Jhon Main

John Main werd in 1926 in Londen geboren met zijn geloofswortels in de Ierse traditie. Aan het eind van de oorlog stond hij aan het front. Hij is daarna ingetreden in een religieuze orde maar verliet die na twee jaar. Vervolgens studeerde hij rechten en kwam uiteindelijk bij de Britse Buitenlandse Dienst in Maleisië. Bij zijn werk had hij contact met een Indische Hindoe-monnik. Via deze monnik werd hij vertrouwd met een eenvoudige manier van mediteren: het getrouw herhalen van een mantra gedurende twee meditatietijden; een discipline van stilte, stil-zijn en eenvoud. Terug in het Westen doceerde hij enkele jaren Internationaal Recht. Weer later trad hij in bij de Engelse Benedictijnen in een abdij te Londen.

Christelijke meditatie

Elke 2de en 4de woensdag van de maand

Scroll naar top