Tiberias

Ik zal vissers van mensen van jullie maken

ALGEMEEN CONTACT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

PASTOOR
Pastoor Philippe van den Driessche
philippe.vdd@skynet.be
0477 87 03 24

Adem-Tocht ‘Het waaien van de Geest’

Het waaien van de Geest

Het verhaal van mijn bekering

Maandelijks komt de groep Adem-Tocht bijeen om samen een onderwerp te bespreken over geloof, of over wereldse dingen. Op dinsdag 25 maart om 14.30 komt de groep terug samen en   luisteren we naar het verhaal van Dennis Lenders, over hoe hij van  een ‘atheïstische materiële wereldvisie’ werd losgeweekt tot een ‘spirituele kijk’ die uiteindelijk heeft geleid tot zijn doopsel.

Geen alleenstaand verhaal

Het verhaal van Dennis is geen alleenstaand verhaal. Thuiskomen in geloof en ingroeien in de katholieke geloofsgemeenschap is vandaag niet meer vanzelfsprekend. Toch zijn er ook nu mensen die expliciet ‘ja’ zeggen aan God en zich laten dopen en vormen. Dat er steeds minder kinderdopen zijn, zorgt ervoor dat er een steeds grotere groep is die zich mogelijks als volwassene wil laten dopen. Vorig jaar hebben zich in België 239 volwassenen laten dopen tijdens de paaswake en nog eens een hondertal mensen, die al eerder gedoopt waren, lieten zich vormen tussen Pasen en Pinksteren.

Mysterie en groei in geloof

Het bekeringsverhaal is een aanleiding om te spreken over hoe we zelf ‘mysterie’ ervaren en gegroeid zijn in ons geloof. Wil jij ook graag deelnemen dan dit gesprek of wil je liever luisteren kom dan op dinsdag 25 maart om 14.30 uur naar de pastorie van Heist.

Scroll naar boven