Tiberias

Samana Westkapelle zoekt het dichtbij

Op uitstap naar de badstad Knokke

In mei is onze korte uitstap gepland en dit keer gaat het naar onze badstad Knokke – Heist en meer specifiek gaan we naar ons cultureel centrum Scharpoord.
Onze schepen van cultuur mevrouw Annie Vandenbussche en directeur Pedro Oosterlynck leiden ons rond in het centrum .
Na een uitgebreide inleiding over het ontstaan van het centrum en de bouwstijl , kan de rondleiding beginnen. Via de schouwburg gaan we met een grote lift naar de danszaal boven en van daar naar buiten op het dak, met een mooi gezicht op de Reserve en nog verder naar de zee. Met de lift gaat het dan naar de kelders waar allerlei materiaal ligt om tijdelijke muren op te trekken voor tentoonstellingen. Na een kijkje in de tentoonstelling
“SURFTRIBE van Stephan Vanfleteren” wandelen we door de regiekamer terug naar de bovenzaal waar de tentoonstelling is. We nemen nog een kijkje in de bibliotheek en nemen dan afscheid van onze geweldige gidsen. Hartelijk dank aan de Heer Oosterlynck en Mevrouw Vandenbussche voor de mooie rondleiding.
In het cultuurcafé genieten we nog van pannenkoeken met koffie of thee en een gezellige babbel daarna keert iedereen tevreden huiswaarts.

Scroll naar top