Tiberias

PE_tiberias_liggend_KH_ZonderAchtergrond
Ik zal vissers van mensen van jullie maken

PASTOOR PHILIPPE VAN DEN DRIESSCHE
0477 87 03 24
philippe.vdd@skynet.be

SECRETARIAAT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

Frauduleuze mails in omloop

Laat u niet vangen en ga niet in op phishingmails

Slechte bedoelingen

We ontvingen de melding dat er phishingmails verstuurd worden en dat zogenaamd van onze medewerkers. De tot hier toe gekende frauduleuze mails dragen als titel ‘Vrede en alle goeds’, en bevatten de vraag om een gunst en om terug te mailen. Doe dit niet. De mails komen van iemand die niet is wie hij zich uitgeeft en die ook  niet zo’n goede bedoelingen heeft als hij/ zij wil laten uitschemeren.

Hoe herken je phishingmails

  1. Zorg dat je het e-mailadres van de afzender controleert, en niet enkel de naam. In veel gevallen zal de domeinnaam niet overeenkomen met de officiële domeinnaam van de nagemaakte instantie.
  2. Let op de spelling in een e-mail. Cybercriminelen zijn vaak slechte spellers 😉. Phishingmails zijn vaak al wat beter geschreven, maar ga er bij het kleinste foutje toch maar van uit dat het om een verdachte mail kan gaan.

Meer tips bij phishingmails

  1. Klik niet op onbekende links, maar ga, wanneer je de mail op een computer opent, met je cursor over de link. Zo toont de link een URL met de bestemming. Wanneer die URL er vreemd uitziet of niet overeenstemt met de echte website van de instantie die de mail zogezegd heeft verstuurd, klik je er beter niet op.  
  2. Download geen afbeeldingen of bestanden uit verdachte e-mails.
  3. Geef nooit zomaar je gebruikersnaam of paswoord in op een website, zonder zeker te zijn dat het om een officiële pagina gaat!
  4. Geef nooit een gebruikersnaam of paswoord door aan anderen. Niet per mail, niet per telefoon, noch op papier of mondeling.

Vertel dit door aan anderen

Help ook anderen zichzelf te beschermen door deze info door te vertellen.

Scroll naar boven