Tiberias

PE_tiberias_liggend_KH_ZonderAchtergrond
Ik zal vissers van mensen van jullie maken

PASTOOR PHILIPPE VAN DEN DRIESSCHE
0477 87 03 24
philippe.vdd@skynet.be

SECRETARIAAT
(weekdagen tussen 9.15 uur en 12 uur)
St.-Jozefsstraat 3
8301 Knokke-Heist
050 51 17 98
secretariaat@tiberias.be

Wakes

Op regelmatige tijden komen we met zijn allen samen om samen te bidden en te bezinnen in stilte en luidop met symbolen of een lied. Dit doen we over de grenzen van de lokale gemeenschappen heen. dan komen we met zijn allen samen in één van de eigen kerken of een kerk van andere gemeenschappen waarmee we dan samen in gebed treden.

Advendswake

Rond eind november of begin december begint de advent, de periode waarin we ons voorbereiden op Kerstmis, de geboorte van Jezus.

December is ook een drukke maand met de feestdagen in het vooruitzicht. In deze drukke periode willen wij als kerk een rustpunt zijn voor ieder die dat wenst. 

Met de pastorale eenheid willen we in de donkere dagen van december samen met alle gemeenschappen uitkijken naar de geboorte van Hij die het licht brengt in deze wereld. We houden samen een adventswake. Dit is een kans om even tot rust te komen en te ontdekken wat onze echte verlangens zijn in aanloop naar Kerstmis. Tijdens deze wake maken we afwisselend gebruik van stiltemomenten om te bidden, we maken gebruik van meditatieve teksten en samen zingen we liederen.

 

Oecumenische wake

Ieder jaar is er op het einde van januari de oecumenische gebedsweek voor alle Christenen. Ook onze pastorale eenheid houdt dan jaarlijks een gebedsdienst samen met de andere Christenen in onze gemeente. De organisatie is telkens in handen van een andere Christelijke gemeenschap. We bidden samen met de bron van Gods liefde voor ogen. Het is deugddoende om als christenen eenheid te ervaren te midden onze verscheidenheid. Wij weten: “Het gaat om de bron van Gods liefde, en dat die grote stroom zich heeft vertakt is menselijk en mensen werk, het water in de zijrivieren is dezelfde en alle rivieren stromen uiteindelijk uit in de zee, een zee van liefde, Gods liefde, bron en eindbestemming, alfa en omega, een nieuwe hemel, een nieuwe aarde waar geen tempel, geen religie meer zal zijn omdat God te midden zijn mensen zal wonen. (Openbaring 21,22)” (mooie woorden uit de duiding van priester Pradip Smagge 2015).

Vredeswake

Pax Christie en Broederlijk Delen organiseren ieder jaar een Vredesweek waarbij ze een speciale groep in de kijker willen plaatsen. Wij met de pastorale eenheid willen dit initiatief samen met de Dominicaanse gemeenschap steunen en organiseren een zin- en sfeervolle Vredeswake waarbij iedereen wordt uitgenodigd. Na de wake kan er nog gezellig nagepraat worden bij een drankje.

Pinksterwake

Op het eerste Pinksterfeest werden angstige, ontmoedigde en teleurgestelde gelovigen door tongen van vuur aangeraakt. Ze hadden er geen idee van hoe de Geest in hen werkte, maar ze ervoeren zijn kracht des te meer. In slechts enkele decennia werd het evangelie verspreid naar de uithoeken van het toenmalige Romeinse Rijk. We waren niet met honderdtwintig zoals in de opperzaal van Jeruzalem 2000 jaar geleden, maar toch met meer dan twaalf, toen we dit jaar met de pastorale eenheid samen hebben gebeden om ons te laten aanvuren door de Heilige Geest.

Scroll naar boven